Ga naar de inhoud

Soest - Cocon Wonen, seniorenhuisvester, is verheugd aan te kondigen dat zij in bouwteam met Dura Vermeer Bouw Hengelo een nieuwbouwproject voor senioren zullen realiseren op het Orlandoterrein in Soest. Het project voldoet aan de groeiende behoefte aan seniorenwoningen in de gemeente Soest.  De bouwteamovereenkomst werd op 27 juli ondertekend door Dick Mol, directeur bestuurder Cocon Wonen en Koert Terhürne, directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo.

De ontwikkeling bestaat uit 27 woningen in de sociale huursector en 23 woningen in de middenhuursector, waardoor in totaal 50 nieuwe woningen beschikbaar komen voor senioren. Koert Terhürne: “Het is fijn om een bijdrage te mogen leveren aan het woningtekort voor senioren in Soest en omgeving. Naast comfortabel, toegankelijk en betaalbaar wonen biedt dit woonproject ook voorzieningen als een huismeester, personenalarmering en een ontmoetingsruimte.”

Dick Mol: “Wij zijn verheugd te kunnen melden dat de Welstand haar positieve beoordeling heeft uitgesproken over het aangepaste ontwerp. Cocon Wonen kijkt uit naar de voortgang van dit nieuwbouwproject en de positieve impact die het zal hebben op de woonomstandigheden van senioren in Soest en Soesterberg.”

Verbindende schakel en groene binnenplaats

Speciale focus ligt op het bevorderen van sociale interactie en gemeenschapszin binnen het nieuwbouwproject. Naast de 3-kamerwoningen wordt ook ruimte gegeven aan ontmoetingsfaciliteiten. Deze ontmoetingsruimte vormt bovendien de verbindende schakel met het bestaande gebouw De Vijverhof, waar ook het nieuwe kantoor van Cocon Wonen wordt gevestigd. Dit creëert een aangename en groene binnenplaats tussen de nieuwbouw en het nabijgelegen Medisch Centrum Overhees, waar bewoners en omwonenden kunnen genieten van de zon en schaduw.

Geheel naar wens van de doelgroep

Om ervoor te zorgen dat het nieuwbouwplan in lijn is met de wensen en behoeften van zowel omwonenden als geïnteresseerden zijn drie informatiebijeenkomsten georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten konden buurtbewoners en belangstellenden reageren op het voorlopige ontwerp. De feedback die is ontvangen heeft geleid tot aanpassingen van het plan, met name op het gebied van groenvoorzieningen en parkeermogelijkheden.

Na de zomervakantie gaat de formele procedure voor het bestemmingsplan van start. De daadwerkelijke bouwwerkzaamheden zijn gepland om medio 2024 te starten.

Voor meer informatie is directeur bestuurder Dick Mol beschikbaar. Hij is bereikbaar via info@coconwonen.nl of 035-5880288. 

Cocon Wonen heeft gekozen voor verdere uitwerking van het nieuwbouwplan Orlando door een bouwteam: een samenwerking tussen opdrachtgever Cocon Wonen, de door hen ingeschakelde adviseurs van A3, Stijlgroep en Stad-en -Ommeland, en ontwikkelende bouwer Dura Vermeer Bouw Hengelo.  Zo is er in een heel vroeg stadium van de voorbereiding van het bouwproject al contact met elkaar en kan iedere partij de eigen deskundigheid in zetten.  De bouwteamovereenkomst is op 27 juli ondertekend door Dick Mol (directeur bestuurder Cocon Wonen) en Koert Terhürne (directievoorzitter Dura Vermeer Bouw Hengelo).